Achtergrond

 

Wouter Hoge (1978) studeerde biomedische gezondheidswetenschappen (afstudeerrichting medische informatiekunde) in Nijmegen. Tijdens zijn studie begon hij al een internetbedrijf en raakte daarna betrokken bij allerlei organisaties in bestuursrollen, waaronder Cyberveiligheid Nederland, de Kamer van Koophandel en nog veel meer.

 

Hij studeerde op latere leeftijd af op onder andere project, programma- en veranderingsmanagement, welke kennis hij toepaste in zijn rol van investeerder en bedrijvendokter. Hij werd ook politiek actief als lid van de VVD.

 

In 2015 ging hij aan de slag als directeur van Centiv, basisGGZ organisatie en onderdeel van de VIGO zorggroep. Aldaar kreeg hij de vrije hand om zaken anders in te richten. Naar eigen zeggen zwoer hij daar het goede te doen zonder compromissen, net zo lang tot hij ontslagen zou worden. Wouter werd niet ontslagen en Centiv werd een groot succes. Over de methode van werken schreef hij in 2021 het boek "Betere zorg met minder Doekoe" met als bedoeling om de gehele zorgsector te verbeteren naar meer vertrouwen in de professional, minder bureaucratie en betere zorg tegen lagere kosten.

 

Wouter is volgens eigen zeggen gelukkig getrouwd en woont met zijn vrouw en drie kinderen in het Gelderse dorp Renkum.

 

 

Over wouter hoge